O vzniku

Náš příběh

Drip it jsme my dva, Jirka a Tomáš. Jako baristé jsme o dobrou kávu neměli nouzi. S nástupem do nové práce přišla změna. Dost jsme se nacestovali, na vybavení a kávu z domova nezbývalo v batohu místo, na návštěvu kavárny nebyl čas.

Abychom neskončili u rozpustné kávy, začali jsme hledat přenosný a jednoduchý způsob přípravy kávy, kterou bychom zvládli v prostředí a s vybavením, které jsme měli k dispozici. Nejprve jsme tvořili různé prototypy, nakonec jsme v Japonsku objevili hotovou věc.

Nejdříve jsme si ji objednávali jen pro sebe. Touha po vlastní firmě i fakt, že k nám pro kávu chodilo čím dál více kolegů, nás v roce 2014 přivedly k založení vlastní značky kávy.

Kde působíme
Kde působíme

Najdeš nás na Smíchově

Fyzicky nás najdeš na pražském Smíchově. Tam kávu skladujeme, ručně balíme do krabiček a expedujeme objednávky. Do filtrů kávu zpracováváme v Maroku. Pomáhá nám s tím spřátelená firma, která vlastní stroj, který je na to potřeba. O nákup stroje usilujeme a věříme, že se nám ho už brzy podaří dotáhnout do konce. Produkci v Maroku navštěvujeme pravidelně. Hledáme, co by se dalo vylepšit a učíme se. Jak taková výroba vypadá?

Z farem putují do Maroka zelená kávová zrna, kde je upražíme a necháme dva dny odpočinout. Pak přichází na řadu mletí a ve stejnou chvíli balení do filtrů a do sáčků s dusíkem. Ten zabraňuje kávě v oxidaci a udržuje ji čerstvou pro chvíli, kdy si ji uvaříš.

Pár fotek z výroby
Kdo jsme

Jirka Gomola

Pochází z Českého Těšína, 2 roky strávil v Londýně, kde poprvé objevil kouzlo kávy. Pak se přestěhoval do Prahy, kde pracoval jako barista a manažer v kavárnách coffeeheaven. K podnikání tíhnul už od střední školy. Věnoval se řadě projektů a pro svůj hokejový klub ještě jako dorostenec sháněl sponzory, aby mohl odehrát novou sezónu. Hokej hraje dodnes, k němu přidal další sporty a propadl vaření. V Drip itu je teď jeho prioritou přesun výroby do ČR.

Tomáš Hodermarsky

Pochází z České Lípy. Má za sebou úspěšnou kariéru v britském Starbucksu, kde strávil 8 let v pozici Coffee Mastera. Věnoval se tréninku baristů 80 kaváren v Londýně a stál za otevřením první kavárny Starbucksu u nás. Než se mu narodila dcerka, mohli jste ho potkat na řadě cyklomaratónů, kde hodiny „potil krev“ na 200km trati. V Drip itu vybírá nové kávy a plánuje zásoby.