Ušetřete 100 Kč s kódem JEZISEK na nákupech od 1 000 Kč. Platí do 30. 11.

Ethiopia Sidamo

109 1599 

Tato Etiopie je sen každého kafaře libujícího si v odlehčených ovocných tónech bez náznaku hořkosti. A díky šikovnému filtru si ji připravíte čerstvou opravdu kdekoli.

V balení se mohou objevit sáčky s původním designem obalu.

5 káv
20 káv
50 káv
100 káv
Vyčistit

Získejte až 80 bodů

O kávě ve filtru

Výběrová káva (10 g) začerstva namletá do šikovného filtru a balená do sáčku s dusíkem.

  • 100% Arabica
  • Na přípravu stačí hrnek a horká voda
  • Díky dusíku v balení si ji vychutnáte pokaždé čerstvou
  • V recyklovatelném obalu
  • Doprava zdarma už při nákupu od 250 Kč

Nechte si své dárky zabalit

Přidejte si k balíčku dárkové balení za 20 Kč a doručíme vám ho zabalený tak, že ho můžete dát rovnou pod stromeček. Možnost najdete nad tlačítkem "Přidat do košíku".

Jakou má chuť


Už v prvním doušku si vychutnáte příjemně nasládlou chuť, ve které se později objeví jemná kyselost. Připravte se na jemnou chuť, ve které nezaznamenáte ani špetku hořkosti, pouze ovocné tóny, které nám osobně připomínají mandarinku. Speciálně tahle káva vám dává velký prostor ovlivnit její chuť množstvím a teplotou vody. My ji máme nejraději ze 150 ml horké vody okolo 90°C a vychutnáváme si ji bez mléka.

Odkud pochází


Tato Etiopská káva pochází z vysokohorské oblasti Sidamo v jihozápadní části Etiopie, která patří mezi pět nejvýznamnějších kávových oblastí v zemi a je pro ní typické pěstování v nadmořských výškách nad 2 000 m.n.m. Díky okolním lesům jsou kávové keře pěstovány ve stínu, z vulkanické půdy si tak jsou schopny udržet dostatek živin a plodí hutnější zrna té nejvyšší kvality. Jelikož i pro tuto oblast je charakteristický nedostatek vody, káva je zpracovávána suchou metodou, tradičním sušením na slunci.

Hmotnost -
Převažující chuť

Charakteristika

,

Země původu

Region

Sidama

Typ kávy

,

Proces zpracování

Pražení

Světlé

Min. trvanlivost

28.07.2023

8 recenzí Ethiopia Sidamo

  1. Aleš Mádr

    Divoká se skrytou krásou a tajemstvím jako kontinent ze kterého pochází…

  2. Monika (ověřený vlastník)

    Jedinečná káva, která mne vždy vyladí do pohody. Můj favorit.

  3. lenik.falesnikova (ověřený vlastník)

    Moje nejoblíbenější káva se skvělým aroma, která mi vždycky zlepší náladu.

  4. Veronika (ověřený vlastník)

    Přítel má Ethiopii ze všeho nejradši a je to vždy skvělý dárek 🙂

  5. Radmila Janovská

    Můj favorit, Etiopie jaká má být. Nezkažte ji.

  6. Karolína Chalupová (ověřený vlastník)

    Etiopie byla pro mě naprostým zklamáním, necítím v ní žádnou kyselost, citrusové tóny, ovocnost… Domnívám se, že tmavý způsob pražení výběrové kávě vůbec nesedí, po přípravě se z ní stane pouze tmavá tekutina, kterou zachrání už jen mléko. Což mě rozhodně neuspokojuje. 🙁

  7. Martina Janovcová (ověřený vlastník)

    Drip it som našla, keď som chcela ísť mimo civilizáciu, ale aj tak si dopriať dobrú kávu. Ale teraz ma poteší aj v práci, keď nestíham. Moje srdce sa rado zatúla, spoznáva krajiny, ich chuť, ale vždy sa vrátilo k brazílskej káve. Ale táto etiópia to jednoznačne u mňa vyhrala!

  8. Alex (ověřený vlastník)

    Prva kava co sa da pit bez mlieka a cukru. Mala som ochutnavkovy balicek a skusila som aj kavy v povodnom baleni, ale tato je pre mna osobne top.

Přidat recenzi

O kávě ve filtru

Začněte den skvělou kávou, ať jste kdekoliv

Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení na přípravu kávy jako doma.

Jak na přípravu

Stačí hrnek a horká voda. Zvládnete to raz dva

Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Filtr jen nasadíte na hrnek, zalijete horkou vodou a necháte překapat. Celá příprava zabere tři minuty. Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy dle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout.

Jak je čerstvá

Vychutnejte si každý šálek voňavý a plný chutí

Pražíme výhradně výběrovou Arabiku, v menších dávkách, několikrát v měsíci. Po upražení necháváme zrnka dva dny „prodýchat“, poté je meleme a balíme současně do filtru (10 g) a sáčku s dusíkem. Ten kávu chrání před světlem, vlhkostí a zabraňuje jí v oxidaci. Svou kávu si tak vychutnáte pokaždé čerstvou, i když ji máte už chvíli doma.

Jakou má chuť

Rozmanitá chuť, kterou si zamilujete

Káva ve filtru má chuťově nejblíže ke kávě připravené v dripperu, aeropressu nebo french pressu. Její chuť je rozmanitá a vyvíjí se s tím, jak postupně chladne. Jednotlivé druhy v naší nabídce se liší původem a pražením. Zatímco světle až středně pražené kávy dávají vyniknout ovocným tónům, sladkosti, nebo vyšší kyselosti, tmavší pražení tlumí rozmanitost, dává kávě vyšší hořkost, čokoládový nádech a zbavuje ji kyselosti.