Ethiopia Yirgacheffe

105 1500 

Výběrová káva Ethiopia Yirgacheffe z farem pěstitelského družstva Ngelle Gorbitu. Zpracování zrn tradiční metodou sušením na slunci a světlé pražení dává kávě příjemně sladkou chuť se špetkou osvěžující kyselosti, tóny mléčné čokolády a pomeranče.

Filtry s kávou jsou baleny v sáčcích bez potisku.

5 káv
20 káv
50 káv
100 káv
Vyčistit

Získejte až 75 bodů

Odkud pochází


Káva pochází z provincie Stát Jižních národů, oblasti Yirgacheffe a je pěstovaná v nadmořské výšce 1840 – 2000 m.n.m. na farmách pěstitelů fairtradového družstva Ngelle Gorbitu (součástí unie OFCU). Kávové třešně jsou výhradně ručně sbírané, drobní etiopští pěstitelé praktikují tradiční a ekologické postupy – kávovníky nerostou v monokulturách, ale společně s dalšími stromy v několika patrech, tak jsou přirozeně zastíněny (Shade grown coffee). Zrnka jsou zpracována tzv. suchou metodou, bez použití vody, což je oproti promyté metodě šetrnější k vodním zdrojům. Kávy z družstevní unie OCFCU vyhrála mnohá mezinárodní ocenění, právě i díky ekologickému hospodaření, které je šetrné k ptákům (bird-friendly).

Hmotnost -
Převažující chuť

Charakteristika

Producent

Družstevní unie Oromia Coffee Farmers Co-operative Union

Země původu

Region

Yirgacheffe

Typ kávy

, ,

Proces zpracování

Pražení

Světlé

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Ethiopia Yirgacheffe“

Mohlo by se Vám líbit…

Příslušenství

MiiR termohrnek na cesty 354 ml

V černé, modré a bílé barvě

790 
O kávě ve filtru

Začněte den skvělou kávou, ať jste kdekoliv

Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení na přípravu kávy jako doma.

Jak na přípravu

Stačí hrnek a horká voda. Zvládnete to raz dva

Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Filtr jen nasadíte na hrnek, zalijete horkou vodou a necháte překapat. Celá příprava zabere tři minuty. Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy dle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout.

Jak je čerstvá

Vychutnejte si každý šálek voňavý a plný chutí

Pražíme výhradně výběrovou Arabiku, v menších dávkách, několikrát v měsíci. Po upražení necháváme zrnka dva dny „prodýchat“, poté je meleme a balíme současně do filtru (10 g) a sáčku s dusíkem. Ten kávu chrání před světlem, vlhkostí a zabraňuje jí v oxidaci. Svou kávu si tak vychutnáte pokaždé čerstvou, i když ji máte už chvíli doma.

Jakou má chuť

Rozmanitá chuť, kterou si zamilujete

Káva ve filtru má chuťově nejblíže ke kávě připravené v dripperu, aeropressu nebo french pressu. Její chuť je rozmanitá a vyvíjí se s tím, jak postupně chladne. Jednotlivé druhy v naší nabídce se liší původem a pražením. Zatímco světle až středně pražené kávy dávají vyniknout ovocným tónům, sladkosti, nebo vyšší kyselosti, tmavší pražení tlumí rozmanitost, dává kávě vyšší hořkost, čokoládový nádech a zbavuje ji kyselosti.