Indonesia Sumatra Gayo

87 1599 

Intenzivní aroma, plné tělo, rozmanitost chutí. To je v kostce Indonesia Sumatra Gayo. V její chuti nejdříve ucítíte zemité tóny a hořkost, kterou po chvíli vystřídá sladká chuť skořice, čokolády a ovoce.

5 káv
20 káv
50 káv
100 káv
Vyčistit

Získejte až 80 bodů

Jakou má chuť


Pokud si rádi vychutnáte zemité chutě s nádechem hořkosti, Indonesia je kávou pro vás. Právě hořkost v její chuti zpočátku dominuje, po chvíli se ale Indonesia stává vyváženou kávou s plnou chutí, ve které můžete ucítit tóny skořice, tmavé čokolády a oříšků. Postupným chladnutím se v její chuti objeví příjemná sladkost zralého ovoce.

Odkud pochází


Tato káva pochází z farem v okolí města Takengon, které leží na ostrově Sumatra v Indonésii. Většina farem patří místním rodinám, které hospodaří na menších polích s rozlohou v průměru 1 – 2 hektary. Zdejší zrna zpracovávají semi-washed (polopromytou) metodou. Ve spojení s tmavším pražením dostává šálek Indonésie intenzivní aroma, plné tělo a rozmanité tóny tmavé čokolády, skořice a zralého ovoce.

Block "rich-content-drip-coffee-bag" not found

Hmotnost -
Min. trvanlivost

04.11.2022

Země původu

Region

Aceh

Odrůda

100% Arabika

Pražení

Tmavé

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Indonesia Sumatra Gayo“

O kávě ve filtru

Začněte den skvělou kávou, ať jste kdekoliv

Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení na přípravu kávy jako doma.

Jak na přípravu

Stačí hrnek a horká voda. Zvládnete to raz dva

Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Filtr jen nasadíte na hrnek, zalijete horkou vodou a necháte překapat. Celá příprava zabere tři minuty. Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy dle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout.

Jak je čerstvá

Vychutnejte si každý šálek voňavý a plný chutí

Pražíme výhradně výběrovou Arabiku, v menších dávkách, několikrát v měsíci. Po upražení necháváme zrnka dva dny „prodýchat“, poté je meleme a balíme současně do filtru (10 g) a sáčku s dusíkem. Ten kávu chrání před světlem, vlhkostí a zabraňuje jí v oxidaci. Svou kávu si tak vychutnáte pokaždé čerstvou, i když ji máte už chvíli doma.

Jakou má chuť

Rozmanitá chuť, kterou si zamilujete

Káva ve filtru má chuťově nejblíže ke kávě připravené v dripperu, aeropressu nebo french pressu. Její chuť je rozmanitá a vyvíjí se s tím, jak postupně chladne. Jednotlivé druhy v naší nabídce se liší původem a pražením. Zatímco světle až středně pražené kávy dávají vyniknout ovocným tónům, sladkosti, nebo vyšší kyselosti, tmavší pražení tlumí rozmanitost, dává kávě vyšší hořkost, čokoládový nádech a zbavuje ji kyselosti.