Tmavé pražení | Chuťový profil: Čokoládovo-oříškový | Nulová acidita Více
Jakou má chuť
Zrnková káva Brazil Minas Gerais se hodí na přípravu espressa v automatickém i ručním pákovém kávovaru. Doporučujeme použít 8 g na jednu dávku espressa a dodržet dobu extrakce mezi 22 - 27 sekundami. Odměnou za vaši preciznost v přípravě bude espresso s hořkým nádechem podobající se kvalitní tmavé čokoládě, plná chuť a hustá oříšková crema.
Odkud pochází
Pochází z farem družstva COOMAP, které ve státě Minas Gerais v Brazílii sdružuje 670 pěstitelů. Družstvo se zapojuje do různých sociálních a environmentálních projektů. Podporuje například domov pro seniory São Vicente de Paulo, který se stará o 65 klientů, nebo obstarává dodávku osiv a hnojiv do komunitní zeleninové zahrady. Zeleninu zde pěstují děti v rámci mimoškolních aktivit. Projekt má vzdělávací charakter, děti se učí respektu k životnímu prostředí a úctě k ostatním.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Zrnkovou kávu balíme do sáčků s jednocestným ventilem, který vám umožňuje vytlačit ze sáčku vzduch a zabránit tak kávě v oxidaci i po otevření balení. Za plnou cenu od nás dostanete zrnka, která jsme upražili nejdéle před 30 dny, kávy s dobou delší než 30 dní od upražení automaticky zlevňujeme o 15 %. Najdete je v kategorii „Zachraň mě“. Zrnkovou kávu Drip it doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení.
V jakém dorazí balení
Pro menší 300g balení používáme recyklovatelné plastové sáčky, 1kg balení zrnkové kávy od nás dostanete v papírových sáčcích s membránou z cukrové třtiny. To proto, aby vzhledem k většímu množství kávy, zůstala zrnka čerstvá delší dobu. V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny, nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu. Do našeho Espresso baru můžete také dorazit s vlastní nádobou a nakoupit u nás zrnka bezobalově.
Způsob přípravy | Espresso |
---|---|
Chuť | Hořká |
Míra acidity | Nulová |
Stupeň pražení | Tmavý |
Charakteristika | Tmavá čokoláda, Lískový oříšek |
Typ kávy | Arabica |
Země původu | Brazílie |
Metoda zpracování | Suchá (natural) |
Pěstitelé | Družstvo COOMAP |
Chuťový profil | Oříškový, Čokoládový |
Způsob přípravy | Espresso |
---|---|
Chuť | Hořká |
Míra acidity | Nulová |
Stupeň pražení | Tmavý |
Charakteristika | Tmavá čokoláda, Lískový oříšek |
Typ kávy | Arabica |
Země původu | Brazílie |
Metoda zpracování | Suchá (natural) |
Pěstitelé | Družstvo COOMAP |
Chuťový profil | Oříškový, Čokoládový |
Průvodce výběrem kávy
Praktický rádce, jak si vybrat kávu, aby vám chutnala.