Colombia Sierra Nevada

Cena
od 125 Kč

Výrobce

Kód produktu
P00031

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

ks

Filtrovaná káva, kterou si jednoduše připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Více

Jakou má chuť

V její chuti dominují sladké tóny připomínající tmavou čokoládu s kousky lískových oříšků. Během chladnutí se objeví lehká, osvěžující kyselost. Její chuť můžete ovlivnit množstvím vody a její teplotou. My doporučujeme pro přípravu použít 150 ml vody s teplotou okolo 92 °C. Káva Colombia Sierra Nevada je ideální volbou pro ty z vás, kteří holdujete vyváženým chutím a neurazí vás špetka kyselosti.

Odkud pochází

Káva pochází od farmářů ze sdružení ekologických zemědělců La Secreta (AGROSEC), které bylo původně založeno s cílem posílit a podpořit skupinu 40 zemědělců, kteří žijí v této oblasti provincie Magdalena v pohoří Sierra Nevada de Santa Marta. Pohoří je vzdáleno pouhých 45 km od pobřeží Karibiku – je tak na světě nejvyšším, které je nejblíže oceánu a patří mezi místa s největší biodiverzitou na světě. Obrovská rozmanitost ekosystémů, zahrnující horké pláže Karibského moře, suché lesy, neproniknutelnou džungli nížinných mlžných pralesů, vysokohorské deštné pralesy a zasněžené vrcholky šestitisícových hor, tvoří ideální prostředí pro pěstování kávy. Díky tomu jsou farmáři soběstační, což symbolizuje množství meziplodin, jako jsou banány, kukuřice i avokádové stromy, které tu běžně pěstují pro vlastní spotřebu.

Pěstitelé družstva AGROSEC jsou nositelem certifikací ekologického zemědělství a Fairtrade.

O kávě ve filtru

Namleli jsme pro vás výběrovou Arabiku, naplnili ji do šikovného filtru a pečlivě zabalili tak, aby vydržela čerstvá až do vaší kávové chvilky. Filtrovanou kávu si tak hravě připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení na přípravu kávy jako doma.

Jak na přípravu

Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Jak na to?

  • Rozbalte obal a vytáhněte filtr s kávou
  • Zatřeste filtrem a odtrhněte jeho horní část podél nápisu Open
  • Rozložte a nasaďte na hrnek
  • Postupně nalévejte 175 ml horké vody (92 °C) až po okraj filtru
  • Počkejte, až káva zcela překape do hrnku

Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy podle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout. Přípravu zvládnete raz dva. Zabere vám max. 3 minuty.

Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží

Pražíme v menších dávkách, několikrát v měsíci. Po upražení necháváme zrnka dva dny „prodýchat“, pak kávu nameleme a plníme do filtrů (10 g). Filtry s kávou balíme jednotlivě do recyklovatelného sáčku naplněného dusíkem. Dusík kávu chrání před světlem, vlhkostí, zabraňuje jí v oxidaci a uchovává ji čerstvou.

Informace o datu pražení a minimální trvanlivosti najdete v sekci Parametry.

V jakém dorazí balení

Na výběr máte ze 4 velikostí balení – 5, 20, 50 a 100 ks. Zatímco v 5 a 20ks balení posíláme sáčky s kávou ve filtru v elegantní krabičce, 50 a 100 ks kávy ve filtru vám dorazí rovnou v přepravní krabici bez vnějšího obalu. Proč to děláme takhle? 50 a 100 ks balení si většinou kupují lidé pro sebe a pravidelně. Snažíme se tak redukovat množství obalu, který nepotřebují.

Pokud chcete 50, nebo 100 ks v přepravní krabici navíc, napište nám to do poznámky k objednávce a my se postaráme o to, aby k vám balení kávy dorazilo bez přepravních štítků.

Země původu Kolumbie
Region Sierra Nevada
Pěstitelé AGROSEC - sdružení ekologických zemědělců La Secreta
Chuť Sladká
Charakteristika Tmavá čokoláda, Lískový oříšek, Vanilka
Stupeň pražení Střední
Typ kávy Arabica
Odrůda Castillo, Colombia
Metoda zpracování Promyté
Chuťový profil Ovocný, Oříškový, Čokoládový
Datum pražení 06. 02. 2023
Min. trvanlivost 27. 02. 2025