Colombia Sierra Nevada



Filtrovaná káva, kterou si jednoduše připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Více
Jakou má chuť
V její chuti dominují sladké tóny připomínající tmavou čokoládu s kousky lískových oříšků. Během chladnutí se objeví lehká, osvěžující kyselost. Její chuť můžete ovlivnit množstvím vody a její teplotou. My doporučujeme pro přípravu použít 150 ml vody s teplotou okolo 92 °C. Káva Colombia Sierra Nevada je ideální volbou pro ty z vás, kteří holdujete vyváženým chutím a neurazí vás špetka kyselosti.
Odkud pochází
Káva pochází od farmářů ze sdružení ekologických zemědělců La Secreta (AGROSEC), které bylo původně založeno s cílem posílit a podpořit skupinu 40 zemědělců, kteří žijí v této oblasti provincie Magdalena v pohoří Sierra Nevada de Santa Marta. Pohoří je vzdáleno pouhých 45 km od pobřeží Karibiku – je tak na světě nejvyšším, které je nejblíže oceánu a patří mezi místa s největší biodiverzitou na světě. Obrovská rozmanitost ekosystémů, zahrnující horké pláže Karibského moře, suché lesy, neproniknutelnou džungli nížinných mlžných pralesů, vysokohorské deštné pralesy a zasněžené vrcholky šestitisícových hor, tvoří ideální prostředí pro pěstování kávy. Díky tomu jsou farmáři soběstační, což symbolizuje množství meziplodin, jako jsou banány, kukuřice i avokádové stromy, které tu běžně pěstují pro vlastní spotřebu.
Pěstitelé družstva AGROSEC jsou nositelem certifikací ekologického zemědělství a Fairtrade.
O kávě ve filtru
Namleli jsme pro vás výběrovou Arabiku, naplnili ji do šikovného filtru a pečlivě zabalili tak, aby vydržela čerstvá až do vaší kávové chvilky. Filtrovanou kávu si tak hravě připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení na přípravu kávy jako doma.
Jak na přípravu
Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Jak na to?
- Rozbalte obal a vytáhněte filtr s kávou
- Zatřeste filtrem a odtrhněte jeho horní část podél nápisu Open
- Rozložte a nasaďte na hrnek
- Postupně nalévejte 175 ml horké vody (92 °C) až po okraj filtru
- Počkejte, až káva zcela překape do hrnku
Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy podle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout. Přípravu zvládnete raz dva. Zabere vám max. 3 minuty.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Pražíme v menších dávkách, několikrát v měsíci. Po upražení necháváme zrnka dva dny „prodýchat“, pak kávu nameleme a plníme do filtrů (10 g). Filtry s kávou balíme jednotlivě do recyklovatelného sáčku naplněného dusíkem. Dusík kávu chrání před světlem, vlhkostí, zabraňuje jí v oxidaci a uchovává ji čerstvou.
Informace o datu pražení a minimální trvanlivosti najdete v sekci Parametry.
V jakém dorazí balení
Na výběr máte ze 4 velikostí balení – 5, 20, 50 a 100 ks. Zatímco v 5 a 20ks balení posíláme sáčky s kávou ve filtru v elegantní krabičce, 50 a 100 ks kávy ve filtru vám dorazí rovnou v přepravní krabici bez vnějšího obalu. Proč to děláme takhle? 50 a 100 ks balení si většinou kupují lidé pro sebe a pravidelně. Snažíme se tak redukovat množství obalu, který nepotřebují.
Pokud chcete 50, nebo 100 ks v přepravní krabici navíc, napište nám to do poznámky k objednávce a my se postaráme o to, aby k vám balení kávy dorazilo bez přepravních štítků.
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Region | Sierra Nevada |
Pěstitelé | Družstvo AGROSEC |
Chuť | Sladká |
Charakteristika | Tmavá čokoláda, Lískový oříšek, Vanilka |
Stupeň pražení | Střední |
Typ kávy | Arabica, Organic |
Odrůda | Castillo, Colombia |
Metoda zpracování | Promyté |
Chuťový profil | Ovocný, Oříškový, Čokoládový |
Datum pražení | 21. 07. 2023 |
Min. trvanlivost | 05. 06. 2024 |
Michal V.
KladySkvělá káva citrusové chuti, kterou piju vždy po ránu. Chuť kávy mě nastartuje do nového dne. Opravdu mě překvapila 👌
KladySkvělá káva citrusové chuti, kterou piju vždy po ránu. Chuť kávy mě nastartuje do nového dne. Opravdu mě překvapila 👌
ZáporyJediný zápor spočívá v obtížně otevírajícím se sáčků musím používat nůž nebo nůžky (u balení pár měsíců na zpět).
ZáporyJediný zápor spočívá v obtížně otevírajícím se sáčků musím používat nůž nebo nůžky (u balení pár měsíců na zpět).

5 tipů na přípravu kávy ve filtru
5 tipů, které vám pomohou dostat z kávy ve filtru tu nejlepší chuť.