Cena
od 125 Kč

Výrobce

Kód produktu
P00039

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

balení

Filtrovaná káva, kterou si jednoduše připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Více

Jakou má chuť

Congo Lake Kivu má příjemně nasládlou chuť s nádechem karamelu, třtinového cukru a jablka. Po zchladnutí se v její chuti objeví osvěžující kyselost. Pro její přípravu doporučujeme použít max. 165 ml vody. Nejraději ji máme bez mléka, v horkých dnech je dnech je skvělá na ledu.

Odkud pochází

Namleli jsme do filtru výběrová zrna z farem v okolí jezera Kivu, na kterých hospodaří pěstitelé z fairtradového sdružení SOPACDI (více než 5 600 pěstitelů, z nichž zhruba 20 % tvoří ženy). Prostřednictvím programu Pygmies' Coffee Project & Women Producer Program podporuje SOPACDI skupinu Pygmejů žijících ve vesnicích Mishebere a Ruhundě na území Kahele, kteří historicky čelili diskriminaci v podobě zbavení volebního práva a nuceni otrocké práce (velmi málo placené). SOPACDI těmto lidem poskytuje zázemí, trénink a příjem z prodeje výběrové kávy, kterou Pygmejové dodávají do mycí stanice ve městě Bushushu.

O kávě ve filtru

Namleli jsme pro vás výběrovou Arabiku, naplnili ji do šikovného filtru a pečlivě zabalili tak, aby vydržela čerstvá až do vaší kávové chvilky. Filtrovanou kávu si tak hravě připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení na přípravu kávy jako doma.

Jak na přípravu

Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Jak na to?

  • Rozbalte obal a vytáhněte filtr s kávou
  • Zatřeste filtrem a odtrhněte jeho horní část podél nápisu Open
  • Rozložte a nasaďte na hrnek
  • Postupně nalévejte 175 ml horké vody (92 °C) až po okraj filtru
  • Počkejte, až káva zcela překape do hrnku

Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy podle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout. Přípravu zvládnete raz dva. Zabere vám max. 3 minuty.

Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží

Pražíme v menších dávkách, několikrát v měsíci. Po upražení necháváme zrnka dva dny „prodýchat“, pak kávu nameleme a plníme do filtrů (10 g). Filtry s kávou balíme jednotlivě do recyklovatelného sáčku naplněného dusíkem. Dusík kávu chrání před světlem, vlhkostí, zabraňuje jí v oxidaci a uchovává ji čerstvou.

Informace o datu pražení a minimální trvanlivosti najdete v sekci Parametry.

V jakém dorazí balení

Na výběr máte ze 4 velikostí balení – 5, 20, 50 a 100 ks. Zatímco v 5 a 20ks balení posíláme sáčky s kávou ve filtru v elegantní krabičce, 50 a 100 ks kávy ve filtru vám dorazí rovnou v přepravní krabici bez vnějšího obalu. Proč to děláme takhle? 50 a 100 ks balení si většinou kupují lidé pro sebe a pravidelně. Snažíme se tak redukovat množství obalu, který nepotřebují.

Pokud chcete 50, nebo 100 ks v přepravní krabici navíc, napište nám to do poznámky k objednávce a my se postaráme o to, aby k vám balení kávy dorazilo bez přepravních štítků.

Země původu Kongo
Region Lake Kivu
Pěstitelé Družstvo SOPACDI
Chuť Sladká, Kyselá
Charakteristika Karamel, Třtinový cukr, Jablko
Stupeň pražení Světlé
Typ kávy Arabica, Organic
Odrůda Caturra, Bourbon, Catuai
Metoda zpracování Promyté
Chuťový profil Ovocný
Datum pražení 04. 09. 2023
Min. trvanlivost 07. 09. 2024