Jakou má chuť
Zrnka jsme smíchali už před upražením. Díky tmavšímu pražení se Espresso blend hodí na přípravu espressa v automatickém nebo ručním pákovém kávovaru. Doporučujeme použít 8 g na jednu dávku espressa a dodržet dobu extrakce mezi 22 - 27 sekundami. Ve srovnání s Brazil Minas Gerais má tato káva vyváženější chuť, její hořkost není tak výrazná, rozhodně se ale u této kávy nemusíte bát kyselosti.
Odkud pochází
Spojili jsme dohromady výběrová zrnka ze tří zemí – brazilské oblasti Minas Gerais (70 %), kolumbijské Sierra Nevada (20 %) a regionu Las Capucas středoamerického Hondurasu (10 %). Všechny kávy, které tvoří tuto směs, najdete v naší nabídce i jako jednodruhovky. V jejich popisu se dozvíte více o farmách, z kterých pocházejí.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Zrnkovou kávu balíme do sáčků s jednocestným ventilem, který vám umožňuje vytlačit ze sáčku vzduch a zabránit tak kávě v oxidaci i po otevření balení. Za plnou cenu od nás dostanete zrnka, která jsme upražili nejdéle před 30 dny, kávy s dobou delší než 30 dní od upražení automaticky zlevňujeme o 15 %. Najdete je v kategorii „Zachraň mě“. Zrnkovou kávu Drip it doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení.
V jakém dorazí balení
Pro menší 300g balení používáme recyklovatelné plastové sáčky, 1kg balení zrnkové kávy od nás dostanete v papírových sáčcích s membránou z cukrové třtiny. To proto, aby vzhledem k většímu množství kávy, zůstala zrnka čerstvá delší dobu. V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny, nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu. Do našeho Espresso baru můžete také dorazit s vlastní nádobou a nakoupit u nás zrnka bezobalově.
Způsob přípravy | Espresso |
---|---|
Chuť | Hořká, Sladká |
Míra acidity | Nulová |
Stupeň pražení | Tmavý |
Charakteristika | Lískový oříšek, Mléčná čokoláda |
Typ kávy | Arabica |
Země původu | Brazílie, Kolumbie, Honduras |
Chuťový profil | Oříškový |
Průvodce výběrem kávy
Praktický rádce, jak si vybrat kávu, aby vám chutnala.