Střední pražení | Chuťový profil: Lískový oříšek, karamel, med | Nízká acidita Více
Jakou má chuť
Honduras Las Capucas jsme si zamilovali. Káva, která vám s každou přípravou nabídne jiné chutě. Zatímco espresso je příjemně oříškové od začátku do konce, ve filtru si Honduras oblíbíte pro jeho pestrost. Zpočátku sladší nádech karamelu a lískového oříšku po chvilce chladnutí vystřídají svěží ovocné tóny.
Odkud pochází
Farmáři pěstitelského družstva Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada (COCAFCAL) pěstují kávu blízko národního parku Celaque a stejnojmenné nejvyšší hory Hondurasu, která je velkou zásobárnou vody. V nadmořské výšce 1450 - 1600 metrů se nalézá úrodná půda a ideální klimatické podmínky pro vysoce kvalitní zrna. Kávovníky jsou zastíněny místními jehličnany (např. stromem gravilea anebo cedry) i ovocnými stromy (citrusy). Už více jak 10 let se pěstitelé pyšní mnohými certifikacemi, včetně Fairtrade a Bio.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Zrnkovou kávu balíme do sáčků s jednocestným ventilem, který vám umožňuje vytlačit ze sáčku vzduch a zabránit tak kávě v oxidaci i po otevření balení. Za plnou cenu od nás dostanete zrnka, která jsme upražili nejdéle před 30 dny, kávy s dobou delší než 30 dní od upražení automaticky zlevňujeme o 15 %. Najdete je v kategorii „Zachraň mě“. Zrnkovou kávu Drip it doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení.
V jakém dorazí balení
Pro menší 300g balení používáme recyklovatelné plastové sáčky, 1kg balení zrnkové kávy od nás dostanete v papírových sáčcích s membránou z cukrové třtiny. To proto, aby vzhledem k většímu množství kávy, zůstala zrnka čerstvá delší dobu. V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny, nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu. Do našeho Espresso baru můžete také dorazit s vlastní nádobou a nakoupit u nás zrnka bezobalově.
Způsob přípravy | Espresso, Filtr |
---|---|
Chuť | Sladká |
Míra acidity | Nízká |
Stupeň pražení | Střední |
Charakteristika | Lískový oříšek, Med, Karamel |
Typ kávy | Arabica |
Země původu | Honduras |
Metoda zpracování | Promytá |
Chuťový profil | Oříškový |
Průvodce výběrem kávy
Praktický rádce, jak si vybrat kávu, aby vám chutnala.