Indonesia Sumatra - Velikost balení: 50 x 10 g
Indonesia Sumatra - Velikost balení: 50 x 10 g
Filtrovaná káva, kterou si jednoduše připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Více
Balení: 50 ks Výrobce: Drip it Kód produktu: P00041-3 Doprava a platba
875 Kč 17,50 Kč/ks
Filtrovaná káva, kterou si jednoduše připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Více
Balení: 50 ks Výrobce: Drip it Kód produktu: P00041-3 Doprava a platba
Jakou má chuť
Indonesia Sumatra má výraznou chuť a sladkými tóny medu, sušených fíků a perníkového koření. Neznaznamenáte v ní ani špetku hořkosti, jen sladkost a jemnou kyselost po zchladnutí. Na přípravu doporučujeme použít max. 175 ml vody s teplotou 92 - 94 °C.
Odkud pochází
Z farem pěstitelského sdružení Koperasi Kopi Gayo Organik (KKGO) v okresech Sabun, Atu Lintang, Jagong a Bergendal oblasti Aceh. Sdružení KKGO vzniklo v roce 2006 a sdružuje více než 1435 členů. Jejich káva je jednou z nejkvalitnějších káv v oblasti a je známá pro svůj jedinečný proces polosuchého zpracování (wet-hulled/giling basah). Tuto metodu zpracování kávy si oblíbilo mnoho lokálních pěstitelů, kteří nemají k dispozici infrastrukturu pro sušení kávy, která by ji chránila před vysokou vlhkostí a nestálými srážkami typickými pro Sumatru. Kávy z mají Indonésie specifickou kořenitou chuť a rozhodně stojí za vyzkoušení.
O kávě ve filtru
Namleli jsme pro vás výběrovou Arabiku, naplnili ji do šikovného filtru a pečlivě zabalili tak, aby vydržela čerstvá až do vaší kávové chvilky. Filtrovanou kávu si tak hravě připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení na přípravu kávy jako doma.
Jak na přípravu
Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Jak na to?
- Rozbalte obal a vytáhněte filtr s kávou
- Zatřeste filtrem a odtrhněte jeho horní část podél nápisu Open
- Rozložte a nasaďte na hrnek
- Postupně nalévejte 175 ml horké vody (92 °C) až po okraj filtru
- Počkejte, až káva zcela překape do hrnku
Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy podle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout. Přípravu zvládnete raz dva. Zabere vám max. 3 minuty.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Pražíme v menších dávkách, několikrát v měsíci. Po upražení necháváme zrnka dva dny „prodýchat“, pak kávu nameleme a plníme do filtrů (10 g). Filtry s kávou balíme jednotlivě do recyklovatelného sáčku naplněného dusíkem. Dusík kávu chrání před světlem, vlhkostí, zabraňuje jí v oxidaci a uchovává ji čerstvou.
Informace o datu pražení a minimální trvanlivosti najdete v sekci Parametry.
V jakém dorazí balení
Na výběr máte ze 4 velikostí balení – 5, 20, 50 a 100 ks. Zatímco v 5 a 20ks balení posíláme sáčky s kávou ve filtru v elegantní krabičce, 50 a 100 ks kávy ve filtru vám dorazí rovnou v přepravní krabici bez vnějšího obalu. Proč to děláme takhle? 50 a 100 ks balení si většinou kupují lidé pro sebe a pravidelně. Snažíme se tak redukovat množství obalu, který nepotřebují.
Pokud chcete zaslat 50, nebo 100 ks v přepravní krabici navíc, napište nám to prosím do poznámky. Balení s kávou zabalíme tak , aby bylo uchráněno od poškození z přepravy a přepravních štítků.
Parametry
Země původu | Indonésie |
---|---|
Region | Aceh |
Pěstitelé | Družstvo KKGO |
Chuť | Sladká |
Charakteristika | Med, Sušené fíky, Perníkové koření |
Stupeň pražení | Světlé |
Typ kávy | Arabica, Organic |
Odrůda | Ateng, Timtim |
Metoda zpracování | Polosuché (wet-hulled) |
Chuťový profil | Zemitý |
Datum pražení | 23. 10. 2023 |
Min. trvanlivost | 05. 09. 2024 |
Články

5 tipů na přípravu kávy ve filtru
5 tipů, které vám pomohou dostat z kávy ve filtru tu nejlepší chuť.
Martin Ryšavý
Jak poznám (bez ochutnání), že mám v krabičce (balení po 5 ks) tuhle kávu, když ani krabička ani pytlíky nemají žádné označení, jakou kávu obsahují?