Peru Rodríguez de Mendoza Decaf



Filtrovaná káva, kterou si jednoduše připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Více
Zachraň kávu
Naši bezkofeinovou novinku z Peru jsem poprvé zabalili do kompostovatelných filtrů. To se ale úplně nepovedlo, občas se tak některý z filtrů v balení při přípravě protrhne. Je nám líto vyhodit veškeré zásoby, které jsme vyrobili, a tak vám je nyní nabízíme s 50% slevou.
Jakou má chuť
Peru Rodríguez de Mendoza je bezkofeinová káva s nasládlou chutí, vyváženým tělem, s tóny mléčné čokolády a kandovaného pomeranče. Díky přírodnímu procesu odstranění kofeinu (Swiss Water Process = "Švýcarský vodní proces") si uchovala své charakteristické chuťové tóny a na její chuti tak ani nepoznáte, že je bez kofeinu.
Odkud pochází
Oblast San Ignacio leží v regionu Cajamarca v severovýchodním Peru, kde se setkávají západní a východní pohoří And a sestupují do Amazonské nížiny. Káva se zde pěstuje v nadmořské výšce od 1000 do 1800 metrů na farmách družstva Cooperativa Agraria Frontera San Ignacio (COOPAFSI). Hlavním posláním družstva je rozvoj konkurenceschopného udržitelného zemědělství s respektem k životnímu prostředí a prosazování lidských, etických a sociálních hodnot. Svým členům družstvo nabízí školení, technickou podporu a také sociální a finanční služby. Družstevníci mohou využít nabídku mikroúvěrů např. na omlazení kávovníků, pořízení vybavení potřebného k pěstování a sklizni, nebo na zdravotní péči. Družstvo také realizuje různé projekty zaměřené například na vzdělání dětí a žen. Zhruba 25 % kávy je pěstováno ženami.
O kávě ve filtru
Namleli jsme pro vás výběrovou Arabiku, naplnili ji do šikovného filtru a pečlivě zabalili tak, aby vydržela čerstvá až do vaší kávové chvilky. Filtrovanou kávu si tak hravě připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení na přípravu kávy jako doma.
Jak na přípravu
Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Jak na to?
- Rozbalte obal a vytáhněte filtr s kávou
- Zatřeste filtrem a odtrhněte jeho horní část podél nápisu Open
- Rozložte a nasaďte na hrnek
- Postupně nalévejte 175 ml horké vody (92 °C) až po okraj filtru
- Počkejte, až káva zcela překape do hrnku
Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy podle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout. Přípravu zvládnete raz dva. Zabere vám max. 3 minuty.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Pražíme v menších dávkách, několikrát v měsíci. Po upražení necháváme zrnka dva dny „prodýchat“, pak kávu nameleme a plníme do filtrů (10 g). Filtry s kávou balíme jednotlivě do recyklovatelného sáčku naplněného dusíkem. Dusík kávu chrání před světlem, vlhkostí, zabraňuje jí v oxidaci a uchovává ji čerstvou.
Informace o datu pražení a minimální trvanlivosti najdete v sekci Parametry.
V jakém dorazí balení
Na výběr máte ze 4 velikostí balení – 5, 20, 50 a 100 ks. Zatímco v 5 a 20ks balení posíláme sáčky s kávou ve filtru v elegantní krabičce, 50 a 100 ks kávy ve filtru vám dorazí rovnou v přepravní krabici bez vnějšího obalu. Proč to děláme takhle? 50 a 100 ks balení si většinou kupují lidé pro sebe a pravidelně. Snažíme se tak redukovat množství obalu, který nepotřebují.
Pokud chcete koupit 50, nebo 100 ks balení jako dárek, zaškrtněte políčko „Dárkové balení - Ano“ a my se postaráme o to, aby k vám balení s kávou dorazilo v krabici navíc, která ho uchrání od poškození a přepravních štítků.
Země původu | Peru |
---|---|
Region | Rodríguez de Mendoza |
Pěstitelé | Družstvo APROCOYCE |
Chuť | Sladká |
Charakteristika | Pomeranč, Mléčná čokoláda |
Stupeň pražení | Střední |
Typ kávy | Arabica, Bezkofeinová |
Odrůda | Catimor, Typica, Caturra, Pache |
Metoda zpracování | Promyté |
Chuťový profil | Ovocný, Čokoládový |
Datum pražení | 13. 04. 2023 |
Min. trvanlivost | 29. 04. 2025 |

5 tipů na přípravu kávy ve filtru
5 tipů, které vám pomohou dostat z kávy ve filtru tu nejlepší chuť.