Střední pražení | Chuťový profil: Pomeranč, mléčná čokoláda | Nulová acidita Více
Jakou má chuť
Peru Rodríguez de Mendoza Decaf je plnohodnotná káva se sladší chutí, nádechem mléčné čokolády, kandovaného pomeranče a vyváženým tělem, vhodná pro všechny metody přípravy. Díky přírodnímu procesu odstranění kofeinu (Swiss Water Process) si uchovala své charakteristické chuťové tóny a na její chuti tak ani nepoznáte, že je bez kofeinu.
Odkud pochází
Oblast San Ignacio leží v regionu Cajamarca v severovýchodním Peru, kde se setkávají západní a východní pohoří And a sestupují do Amazonské nížiny. Káva se zde pěstuje v nadmořské výšce od 1000 do 1800 metrů na farmách družstva Cooperativa Agraria Frontera San Ignacio (COOPAFSI). Hlavním posláním družstva je rozvoj konkurenceschopného udržitelného zemědělství s respektem k životnímu prostředí a prosazování lidských, etických a sociálních hodnot. Svým členům družstvo nabízí školení, technickou podporu a také sociální a finanční služby. Družstevníci mohou využít nabídku mikroúvěrů např. na omlazení kávovníků, pořízení vybavení potřebného k pěstování a sklizni, nebo na zdravotní péči. Družstvo také realizuje různé projekty zaměřené například na vzdělání dětí a žen. Zhruba 25 % kávy je pěstováno ženami.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Zrnkovou kávu balíme do sáčků s jednocestným ventilem, který vám umožňuje vytlačit ze sáčku vzduch a zabránit tak kávě v oxidaci i po otevření balení. Za plnou cenu od nás dostanete zrnka, která jsme upražili nejdéle před 30 dny, kávy s dobou delší než 30 dní od upražení automaticky zlevňujeme o 15 %. Najdete je v kategorii „Zachraň mě“. Zrnkovou kávu Drip it doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení.
V jakém dorazí balení
Pro menší 300g balení používáme recyklovatelné plastové sáčky, 1kg balení zrnkové kávy od nás dostanete v papírových sáčcích s membránou z cukrové třtiny. To proto, aby vzhledem k většímu množství kávy, zůstala zrnka čerstvá delší dobu. V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny, nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu. Do našeho Espresso baru můžete také dorazit s vlastní nádobou a nakoupit u nás zrnka bezobalově.
Způsob přípravy | Espresso, Filtr |
---|---|
Chuť | Sladká |
Míra acidity | Nulová |
Stupeň pražení | Střední |
Charakteristika | Pomeranč, Mléčná čokoláda |
Typ kávy | Arabica, Káva bez kofeinu |
Země původu | Peru |
Region | Rodríguez de Mendoza |
Odrůda | Catimor, Typica, Caturra, Pache |
Metoda zpracování | Promytá |
Pěstitelé | Družstvo APROCOYCE |
Chuťový profil | Ovocný, Čokoládový |
Způsob přípravy | Espresso, Filtr |
---|---|
Chuť | Sladká |
Míra acidity | Nulová |
Stupeň pražení | Střední |
Charakteristika | Pomeranč, Mléčná čokoláda |
Typ kávy | Arabica, Káva bez kofeinu |
Země původu | Peru |
Region | Rodríguez de Mendoza |
Odrůda | Catimor, Typica, Caturra, Pache |
Metoda zpracování | Promytá |
Pěstitelé | Družstvo APROCOYCE |
Chuťový profil | Ovocný, Čokoládový |
Průvodce výběrem kávy
Praktický rádce, jak si vybrat kávu, aby vám chutnala.