Světlé pražení | Chuťový profil: Růžový grep, třtinový cukr, ibišek | Vysoká acidita Více
Jakou má chuť
Naše srdcovka, kterou jsme upražili pro přípravu filtrované kávy. Zamilovali jsme si ji v Moccamasteru, V60 i Chemexu. Představte si ten pocit, kdy se zakousnete do růžového grepu. Tak takový mix nasládlé a třaskavé (kyselejší) chuti na vás čeká v této kávě z Guatemaly.
Odkud pochází
Ženám vděčíme za hodně a v tomto případě i za tuto výbornou kávu. A to nepřeháníme. Sdružení ASPROCDEGUA totiž zaštiťuje drobné pěstitelky z nejznámější kávové oblasti Guatemaly Huehuetenango (1600 – 2200 m.n.m.). Díky členství mají farmářky k dispozici nejen technické zázemí, kvalitní kávové sazenice, know-how v oblasti udržitelného pěstování, ale i možnost vzdělání pro sebe a své děti.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Zrnkovou kávu balíme do sáčků s jednocestným ventilem, který vám umožňuje vytlačit ze sáčku vzduch a zabránit tak kávě v oxidaci i po otevření balení. Za plnou cenu od nás dostanete zrnka, která jsme upražili nejdéle před 30 dny, kávy s dobou delší než 30 dní od upražení automaticky zlevňujeme o 15 %. Najdete je v kategorii „Zachraň mě“. Zrnkovou kávu Drip it doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení.
V jakém dorazí balení
Pro menší 300g balení používáme recyklovatelné plastové sáčky, 1kg balení zrnkové kávy od nás dostanete v papírových sáčcích s membránou z cukrové třtiny. To proto, aby vzhledem k většímu množství kávy, zůstala zrnka čerstvá delší dobu. V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny, nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu. Do našeho Espresso baru můžete také dorazit s vlastní nádobou a nakoupit u nás zrnka bezobalově.
Způsob přípravy | Filtr |
---|---|
Chuť | Kyselá |
Míra acidity | Vysoká |
Stupeň pražení | Světlý |
Charakteristika | Třtinový cukr, Růžový grep, Ibišek |
Typ kávy | Arabica |
Země původu | Guatemala |
Metoda zpracování | Promytá |
Chuťový profil | Ovocný |
Způsob přípravy | Filtr |
---|---|
Chuť | Kyselá |
Míra acidity | Vysoká |
Stupeň pražení | Světlý |
Charakteristika | Třtinový cukr, Růžový grep, Ibišek |
Typ kávy | Arabica |
Země původu | Guatemala |
Metoda zpracování | Promytá |
Chuťový profil | Ovocný |
Průvodce výběrem kávy
Praktický rádce, jak si vybrat kávu, aby vám chutnala.